افزایش قیمت محصولات میانی فولاد (شمش و ورق)، طی چند هفته اخیر، واکنشهای متفاوتی را از سوی فعالان این صنعت در حلقههای بالادستی و پاییندستی به دنبال داشت.
تصور کنید دلار ۱۴هزارتومانی بازار را به قیمت ۱۰ هزارتومانی دولتی بفروشید، مشخص است که چه آفت رانتی گریبانگیر عرضه و تقاضای بازار ارز خواهد شد که فروش فولاد با قیمت دستوری دقیقا همین سناریو را در اقتصاد اجرایی می کند.
آمار صادرات واحدهای بزرگ فولادسازی در ۱۰ ماهه امسال رقم پنج میلیون و ۸۸۴ هزار و ۱۳۰ تن را نشان می دهد که در مقایسه با دوره مشابه پارسال رشد ۲۵ درصدی دارد.
بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صمت حاکی از تولید ۱۸ میلیون و هفت هزار و ۸۰۰ تن فولاد خام از سوی شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی کشور و رشد ۶.۱ درصدی آن در همسنجی با پارسال است.
یک تولیدکننده فولادبا تشریح برخی مشکلات تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه از داخل، گفت: تمایل و یا اجبار برخی تولیدکنندگان مواد اولیه به صادرات محصولاتشان، صنایع نیازمند را با کمبود مواد روبرو کرده است.
انجمن جهانی آهن و فولاد اعلام کرد تولید فولاد ایران در ۸ ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۶.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۷.۱۸۸ میلیون تن رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از فعال شدن صنعت ساختمان سخن به میان آورد و بیان کرد: در سال آینده حوزه مسکن رونق پیدا خواهد کرد لذا بازار خوبی برای صنعت فولاد در سال آینده ایجاد خواهد شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز دوشنبه ۷ اسفندماه میزبان عرضه ۲۰ هزار تن تختالSM و ۸۵ هزار و ۵۸۰ تن انواع ورق های فولادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان و همچنین ۲۰ هزار تن شمش بلوم شرکت فولاد خوزستان است.
رئیس اتحادیه آهنفروشان با اشاره به احتمال افزایش قیمت فولاد در سال آینده، گفت: بهبود بازار مسکن و رونق این بازار در ماههای اخیر احتمالا در سال آینده ساخت وساز افزایش یابد و این امر نیز موجب مصرف فولاد و آهن در نتیجه افزایش قیمت این محصول در بازارهای داخلی خواهد شد.
شاخص بازارهای جهانی سهام افت شدیدی را طی یک هفته گذشته تجربه کردند. در ریشهیابی ریزش اخیر قیمتی سهام و شاخص بازارهای کالایی موارد مختلفی مطرح میشود.به دنبال افت شدید شاخص بازار سهام آمریکا دیگر بورسها نیز در شیب تند نزولی قرار گرفتند.